Webinar

Video: Introduksjonsfilm om webinar

Et webinar er en presentasjon, en forelesning, workshop eller et seminar som blir overført over internett. Webinar er et ny-ord, laget av «web» og «seminar».

Webinar er lite brukt i Statped og vi samler nå erfaringer med hvordan denne læringsarenaen kan brukes.

Er du vant med videomøter, med skjermdeling for å vise en presentasjon og video av den som presenterer? Et webinar er i prinsippet det samme og kan settes opp via vårt videokonferansesystem på utvalgte møterom.

Webinaret kan ha en eller flere kursholdere, eller benytte intervju som form hvor møteleder intervjuer en fagperson. Som deltaker kan du følge med på presentasjonen, samtidig som du følger med på den som snakker – sammen med alle andre deltakere. I tillegg kan deltakerne stille spørsmål via en tilhørende chatte-kanal. Dette står i motsetning til en webcast (eller streaming som noen sier), hvor informasjonsoverføringen er enveis og det ikke er samhandling mellom kursholder og publikum.

Med enkle midler kan alle delta på et webinar. Du trenger bare å være koblet til internett/4G med mobil, nettbrett eller datamaskinen, samt ha lyd på enheten.

BruksområderOpprette og gjennomføre