Dele video

Når du er ferdig med videoen kan du publisere eller distribuere den på ulike måter.

 • Det enkleste er å legge videoen på din OneDrive og dele den med andre.
 • Hvis du ønsker å kunne tekste videoen kan det være greit å bruke Youtube
 • Hvis det er få utvalgte personer som skal se videoen kan du sende den direkte på epost dersom det er en liten videofil (typisk mindre enn 20 MB).
 • Hvis videofilen er stor kan du sende den på www.filemail.com.

OneDrive

 1. Det kan være lurt å lage en egen mappe som heter «delte videoer» på OneDrive. Da har du god oversikt over hvilke videoer som er delt med andre.
 2. Lagre videoen i denne mappen på OneDrive
 3. Høyreklikk på filen og velg «Del».

Høyreklikk og velg

 1. Klikk i feltet «Personer som jobber i Statped med denne koblingen kan redigere» (1), og velg deretter «Alle» (2) dersom du ønsker å dele videoen med noen utenfor Statped. Filen vil kun være tilgjengelig for de som har lenken.

Send kobling, velg

 1. Hvis du vil at tilgangen til videoen skal være tidsbegrenset kan du klikke på (3) for å velge dato for når koblingen skal slutte å virke. Klikk deretter «Bruk».
 2. Klikk på «Kopier kobling» (4) og «Kopier» (5) for å kopiere koblingen til videoen.

Kopier kobling og kopier til utklipp

 1. Nå kan du sende denne koblingen til de som skal ha tilgang til videoen (med e-post, Messenger mm).

YouTube

Hvis du ønsker tekst på videoen din kan den legges på Statpeds YouTube-kanal for «uoffisielle» videoer, og du kan tekste videoen der. Du kan gjøre dette slik:

Når du har lagret videoen din på OneDrive kan du dele den med digivei@statped.no. Skriv i meldingsfeltet at du vil at videoen skal legges på YouTube. Du vil få et svar tilbake med linken til videoen når den er lastet opp. Du kan da tekste videoen din og videreformidle YouTube-linken til de du ønsker.