Videomøter

Video: Morsom video om videomøte/videosamtale/VK/videoløsning?

Med videomøte eller videokonferanse kan du ha en fortrolig samtale med noen uten å møtes fysisk. Blant bruksområdene er møter med samarbeidsparter eller møter der veiledning står i fokus.

Deltakerne kopler seg opp på egen datamaskin og deltar i møtet via video, lyd og eventuelt chat. De trenger en pc, et webkamera, en mikrofon og god nettilgang. Kamera og mikrofon er innebygd i de fleste nyere pc-er.

Du bruker Statped sitt utstyr for videokonferanser. Du kopler deg opp fra et møterom eller din egen pc.

Videomøtet er lukket og privat slik at det er trygt å dele sensitive opplysninger. En forutsetning er at du som møteleder har kontroll på hvem som er i det virtuelle rommet, på samme måte som i et fysisk rom. Dersom uvedkommende kopler seg på møtet, må du stoppe samtalen og be dem forlate rommet.

 

Opprette og gjennomføreBruksområder

5 thoughts on “Videomøter”

 1. .
  .
  Kan vi være konsekvent med plassering av knappene:

  GJØRE/GJENNOMFØRE – PEDAGOGISKE TIPS/BRUKSOMRÅDER – EKSEMPLER FRA STATPED

  De kan godt ha ulike betegnelser, men greit å være konsekvent med plassering høyre – venstre

 2. .
  .
  Ville ha begynt med å informere om at man kan snakke med folk også UTENFOR STATPED – bare de har PC med webkamera og internett.

 3. .
  .
  Klikk på videomøter burde ta seg til denne siden, som er nevnt før. Men klart, da må også Omvendt undervisning også gå til «Hva er omvendt undervisning»…

 4. .
  .
  Vi må også huske på å få med en linje om alle våre videoterminaler. En stor del eller kanskje den største bruken av videosamtaler foregår nettopp fra en slik terminal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.